ZDRAVÍ PŘÍRODY medicína východu Koho neuzdraví léky, toho uzdraví příroda..... |
Jedinečný Rakytníkový olej lisovaný za studena s obsahem komplexu karotenoidů a nenasycených mastných kyselin
Karotenoidy jsou rostlinná barviva červené nebo oranžové barvy a mají antioxidační schopnost.
Rakytníkový olej obsahuje řadu nenasycených mastných kyselin
* Omega 6, Omega 9, kyselinu palmitovou, stearovou a behenovou
Rakytníkový olej má příznivý vliv na zažívací ústrojí, a napomáhá neutralizovat kyselé prostředí. Jelikož víme, že v překyseleném prostředí organismu se velmi dobře daří nedobrým buňkám, je vhodné pokusit se vnitřní prostředí neutralizovat.
Tento produkt je vhodný v jarním a podzimním období, kdy je odolnost oslabena.
Rakytníkový olej je vhodný rovněž na zevní použití, ale je třeba vzít v úvahu jeho barvící efekt.
Co víme o rakytníku
Je jen málo rostlin, o kterých lze říci, že představují pro člověka učiněný poklad. Rakytník řešetlákový však mezi ně určitě patří.
Oranžovočervené plody Rakytníku jsou totiž unikátním zdrojem celé řady nezbytných, jedinečných a účinných látek. Najdeme v nich hojnost vitamínu C, A, B1, B2, B6, D, E a K1.
Dále obsahují kyselinu listovou, bioflavonoidy s mimořádnými antioxidačními účinky, fytoncidy, které likvidují škodlivé bakterie, enzymy, betain, jež hraje důležitou roli v ochraně buněk, nenasycené mastné kyseliny jako linolová, linoleová, oleová, palmitová, stearinová, dále alkaloidy a celkem 15, pro tělo nezbytných minerálů a stopových prvků jako železo, draslík, mangan, síra, bór, měď, nikl, vápník a další. Velmi důležitou látkou jsou karotenoidy, kterých bývá v oleji 120 – 320 mg/100g.
Karotenoidy hrají nesmírně důležitou úlohu v ochraně našeho zdraví, protože jsou silným antioxidantem a navíc se v těle přeměňují na provitamín a vitamín A, jež je nezbytný pro oční sítnici, sliznice a kůži. Platí, že čím více karotenoidů olej obsahuje, tím silnější je jeho antioxidační schopnost.
Víme, že náš organismus dnes a denně podléhá překyselení a proto je tato schopnost pro udržení nebo obnovení našeho zdraví více než žádoucí.
Všechny živiny a vitamíny jsou v rakytníkových plodech ve formě, kterou náš organismus umí velmi dobře využít. Plody rakytníku je možné konzumovat jak čerstvé, tak i sušené nebo mražené.